Har du fået en lille ny i huset?

HVALP I HUSET
Må hvalpen fodres med BARF – må hvalpen få kødben og meget mere

Hjertelig tillykke med den lille ny 🙂

Med en lille ny, kommer mange spørgsmål, især om mad.
Udover at træne renlighed og overdynge din nye hvalp med kærlighed, så skal der også føde til. Men hvad hvorfor og hvornår? Og hvad er det bedste at fodre din lille ny hvalp med. Vi har prøvet at besvare de mest gængse spørgsmål.

Vores egen hund, Heba , som er en Border Terrier, fik BARF hele vejen igennem sin drægtighed. Hun havde på intet tidspunkt nedsat appetit, tværtimod 🙂
Derimod var hun meget naturlig omkring fodring af hvalpene og begyndte at komme ind til hvalpene og dele sin mad med dem, da de var 20 dage.
Det var signal til os om at begynde at fodre hvalpene med lidt hakket foder.

1. Må hvalpen fodres med BARF

Jeg ved ikke om jeg tør fodre min hvalp med BARF. Det kan tænkes, at du har hørt denne her flere gange; “Min dyrlæge fraråder BARF til hvalpe”

Men er dyrlæger egentlig ernæringseksperter?
Vores erfaring er, at dyrlæger uden viden/eller med manglende ernæringsuddannelse i hunde og katte, vil fraråde BARF. Heldigvis er mange dyrlæger efterhånden ved at få øjnene op for, hvad rigtig mad gør for hundens eller kattens sundhed, lige såvel som for os 2-benede.

Ja, hvalpe kan med stor fordel fodres med BARF

Det er selvfølgelig vigtigt, at man sørger for, at hunden i vækst får alle de vitaminer, mineraler, proteiner, brusk og fedt, som den har brug for.  Herunder er de 2 små gået i krig med en kæmpe Bellas Bøf på 125g gram.2. Må jeg skifte fra det foder,
som hvalpen fik fra opdrætteren?


Det afhænger selvfølgeligt af, hvad du har skrevet under på, da du købte din hvalp.
Men det er ganske vist, at alle hvalpe kan tåle BARF. Og med den rigtige BARF, sikrer du din hvalp en sund opvækst. Du kan altid få hjælp og vejledning til sammensætning og daglig mængde hos en af vores dygtige forhandlere.3. Hvor længe skal den have hvalpefoder?

Når man fodrer sin hvalp med BARF, er der ikke noget der hedder hvalpefoder.
Det er kun mængden der varierer i forhold til alder og vægt.

 4. Hvad er bedst i voksealderen?

BARF er bedst i alle aldre 🙂
Det handler bare om mængden.

5. Hvor meget mad skal hvalpen have?

En hvalp mellem 3 uger og 6 måneder skal som tommelfingerregel have 10% af sin aktuelle kropsvægt dagligt. Men husk at dette kun er vejledende – Det er vigtigt at kigge på sin hvalp og vurdere om den trives.

6. Må hvalpen få kødben?
Giv din hvalp et kødben – Uanset om du fodrer med BARF eller tørfoder
 
Lige så snart hvalpen får tænder, bør du servere bløde knogler for den.
Ikke alene stimulerer det gummer og bidetrang, men det aktiverer hele kroppen.
Kig blot på hvalpen mens den arbejder med knoglen: mund, næse, hjerne, poter, hofter.

Og hvem gider at æde paneler og sko, når man ved, at der vanker et lækkert kødben 
efter aftensmaden?

7. Hvordan sikre jeg hvalpens led og knogler?

Alle hvalpe, men især de der er af store eller gigant racer, skal have tilskud ag både fedt og colagen for at vokse korrekt. Colagen kan tilføres ved f eks. at give hvalpen kyllinge – eller kalkunhalse og oksepandelapper. Giv i det hele taget hvalpen både fedt og brusk. Dette er vigtigt for både led og hjerne.

8. Hvordan ved jeg om hvalpen får den næring, den har brug for?

Hvis du fodrer din hvalp med de forskellige Bellas varianter, giver du din hvalp et korrekt sammensat foder. Der er alt hvad din hvalp har brug for samlet i en medaljon. Bellas er et komplet fuldfoder hvor der udover frisk kød er der indmad, brusk, vitaminer, mineraler, urter, grøntsager og lakse olie. Mængden afhænger af hvalpens alder, race og vægt.

 Men hvad skal du vælge? 

Du skal vælge det bedste til din hvalp
Det finder du herunder, og vi lægger gerne hovedet på blokken. Vi har gjort forarbejdet.
100% ernæring til din hvalp – Uanset race og størrelse og evt. problemer.

BELLA`s
Favorit Barf Medaljon & Bøf
Masser af forskellige smagsvarianter. 30g og 125g medaljoner og 500g i “fars” blok. Med og uden gris og kylling. Serveres frossen eller optøet. Alene eller som topping. Som hunde is eller tandbørste. Komplet fuldfoder i samlet i en medaljon og den bedste forudsætning for en glad og sund hund i trivsel.Kom ind og få en snak 
Vi står klar til at hjælpe og vejlede

Find din lokale forhandler. Vi står klar til at hjælpe og rådegive dig og din bedste ven med alt inden for ernæring. Er du i tvivl, har spørgsmål eller noget helt tredje, kom bare forbi og tage endelig hunden med. Vi har lige lidt over 90 dedikerere RigtigHundemad forhandlere, bare indtast by elelr postnummer og du kan se din nærmeste butik.

De kærligste hilsner fra Maj-Britt & Allan❤
Veterinær ernæringsterapeut & Hundeadfærdsbehandler
og Barf-ekspert hos RigtigHundemad®BELLAS FAVORIT BARF FREE ►NATURLIGE KØDBEN STORE OG SMÅ ►RIGTIG KALLUN – PULLED OG FARS ►NATUREA WILD TØRFODER ►NATUREA NATURALS VÅD FODER TIL HUNDE ►RIGTIGHUNDEMAD BARF – PULLED ►BELLAS BARF CLASSIC ►TRÆNING SNACKS OG GODBIDDER ►NATUREA VÅD FODER TIL KATTE ►NATUREA CLASSIC TØRFODER MED & UDEN KORN ►NATURLIGE KØDSNACKS ►RIGTIGHUNDEMAD BARF – FARS ►BELLAS BARF RIGTIG LAM OG BØF ►

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *