Allergi og flåter


I dette indlæg ser vi på de mindre sjove sider af forår og sommer

Allergi & Flåter Hvad din bedste ven skal spise for at for få de bedste betingelser for et stærkt immunforsvar & hvordan det hele hænger hele sammen

IMMUNFORSVAR
Dit bedste forsvar mod.. ja det meste!  Hvis kroppen ikke får den hensigtsmæssige ernæring, så går systemet i ”selvsving”. Med en sund basiskost bliver din bedste ven bedre rustet til at kunne modstå andre faktorer, som tidligere slog ud som allergi eller dårlig mave, fedtet pels, dårlig ånde. Ved at skabe balance, skal der mere til at blive slået ud af kurs. Ligeså er det vigtigste forsvar mod flåter et sundt og velfungerende immunforsvar.    
ALLERGI
Døjer din bedste ven med allergi? 
Pote gnasken og kløe hele natten, Ører så tykke som en håndflade, ildelugtende og fyldt med betændelse. Og ja, også om vinteren, hvor der jo ikke er pollen i luften?

Hvad er alternativet til medicin?
Frygteligt er det. Og selvfølgelig siger man tak til kløestillende medicin hos dyrlægen, selvom man godt ved, at det nok ikke er det sundeste i verden. Allergi kan ikke kureres, men det kan afhjælpes.  Hvis vi finder synderen, den, som kroppen reagerer allergisk på, så kan vi gøre noget ved problemet. 

Hvis du har prøvet alt, for at få lidt ro på, er et rigtigt godt sted at starte er i hundens madskål. Herunder en liste af mulige steder, hvor du kan sætte ind – vi kalder den udelukkelses metoden.   Udelukkelsesmetoden Mad v/ medicin Snacks Sovested Vaskepulver/parfume Immunforsvar  

Udelukkelsesmetoden
Du kan bruge udelukkelsesmetoden. Med udelukkelsesmetoden ved du helt nøjagtigt hvad, du serverer for hunden, og derfor hvad den kan reagere allergisk på. Du kan få taget en allergitest hos dyrlægen. Den er dyr, men i de fleste tilfælde dækker forsikringen.

Foderet
Sørg for at kende HELE varedeklarationen! Der skal ikke være skjulte konserveringsmidler eller udefinerbare ingredienser i foderet. 

Snacks
Hvilke snacks bruger du? Prøv at fjerne snacks i en periode, eller brug kun 1 proteinkilde, f.eks. lam. Så er det nemmere at finde ud af, hvad hunden reagerer på.

Sovested
Hvor sover hunden? Hvis din hund har lager- og støvmideallergi, kan sengen være en af synderne. Sørg for at dine dyner er af hulfiber (ikke fjer), sørg for daglig udluftning, støvsugning etc.

Vaskepulver
Er din hund allergisk overfor dig? Hvis du bruger vaskepulver og skyllemiddel med parfume, gør du ikke noget godt for din bedste ven. Skift til f.eks. Neutral, og skal du bruge skyllemiddel, så brug eddike som blødgører i stedet. Så gør du også miljøet en tjeneste.

Immunforsvar
Det vigtigste forsvar mod allergiske symptomer er et sundt og velfungerende immunforsvar. Og det kan du hjælpe på vej, hvis du fodrer med sund og nærende mad, uden ubehagelige tilsætningsstoffer. Med et sundt immunforsvar er din hund mindre reaktiv over for allergener. 

Allergifoder behøver ikke at være specialkost. Faktisk skal det højst sandsynligt bare være rigtig mad. altså råt kød og grøntsager. Det er en sund og ren kilde til ernæring til dit lille rovdyr, allergi eller ej.  
I tvivl? Skriv til os på info@naturaldogfood.dk eller kom forbi butikken i Bådehavnsgade 38

Flåter
Skovens listige blodsugere
Vi bliver konstant bombarderet med skrækhistorier om flåter og deres frygtelige sygdomsspredning. Hvad er sandt og hvad er myter?
De er ulækre, det kan vi alle sagtens blive enige om. Men hvor farlige de egentlige er og hvordan de skal bekæmpes, kan vi derimod diskuterer længe. Vi anbefaler ikke at putte gift og kemi i din bedste ven.    

Men hvad så?
Jo, der er faktisk et naturligt alternativ
Brug Anibio! Det er naturlig loppe- & flåtbekæmpelse til hunde og katte.
Helt giftfri for dig og din bedste ven, men flåterne HADER det

Sidste nyt ; vedhæng med kraftigt magnetisk felt som holder flåter væk fra både din hund og dig

Skovflåten er aktiv fra slut februar (det er jo blevet en del varmere her i nord, så sæsonen er rykket betydeligt frem) til oktober, og har sin højsæson fra maj til august.
Så start nu med at booste immunforsvaret og forebygge blodsugernes angreb.    
Helt ærligt
Hvor mange bliver syge af flåtbid?
– Set i relation til allergiske reaktioner fra de giftige piller og dråber?
Spørger du en gæv spejder, hvad de bruger for ikke at få flåtbid, når de er på overlevelsesture i naturen, så får du vist bare et skævt smil tilbage.
”Man fjerner da bare flåten! Om den har sat sig fast eller ej!”.. Og så holder man naturligvis øje med, om der kommer røde ringe omkring bidstedet, for så skal ban en tur til lægen.
De fleste flåtbårne sygdomme kan kun overføres, hvis flåten sidder på hunden i flere døgn.  

Er du i tvivl – spørg os endelig på info@naturaldogfood.dk

Hvad skal din bedste ven spise
for at få de bedste forudsætninger til et stærkt immunforsvar  – Rigtig mad, som i sunde og gerne uforarbejdede råvarer
 – Tørfoder uden majs, gluten, soja og hvede, men med frisk kød som første ingrediens

Det kunne f.eks. være: RigtigHundemad BARF eller Bella’s Favorit Barf Kødben. Ikke bare hyggelig at spise, men også en sund “tarmrenser” Nærende olie, f.eks. Grizzly vildlakseolie, Anibio Hørfrøolie eller Anibio Hampeolie
Motion, kys, kram og kærlighed 🙂     

Fra virkelighedens verden
Historier fra et Rigtigt hundeliv     Arnold, den mørke af drengene, har allergi og har altid haft meget store problemer med fordøjelsen – konstant tynd mave. Efter vi har skiftet over på rå-fodring (vi holder os til alt uden fjerkræ og okse) så har han fået stabil mave, lækker pels, og hans allergi er rimelig holdt i ave. Lillebror Uffe sprang bare med på bølgen da vi fik ham. Hans mave var også enormt lind og han havde ofte afføring – men det er der også styr på nu. Han er så til gengæld altædende😆😍 
Tak til Anne for for den fine historie. Saga led meget af allergi overfor lagermider og husstøvmider. Vi prøvede alt muligt mad fra dyrlægen, men det hjalp ikke. Hun fik binyrebarkhormon, som heller ikke virkede. Vi prøvede vaccinationer, det hjalp heller ikke. Hun havde store sår og kløede sig meget. Vi skiftede til RigtigHundemad.dk , efter jeg havde læst en del om Barf og tilskud. Hun er nu (næsten) symptomfri. Her er et billede af hende før og efter.
Tak til Line for den dejlige historie.     Jeg havde en ft springer dreng som blev forfærdelig tynd, tabte pels og var ikke kontaktbar.. han var fyldt med sukker og tog ikke på. Det viste sig at han ikke kunne optage tørfoder og havde en inflammation i hele mave systemet og bagpartiet . Han vejede 18 kg og burde veje 25 Ca.. han var 10 mdr da det gik galt. 2 mdr efter vi startede på barf , havde han taget 12 kg ren muskel på og stod snorlige … perfekt hund og så glad.. Jeg elsker at fodre mine hunde på barf og har fået en hvalp mere i sommers som også får barf.. de elsker det 🥰🥰 her kommer billeder af Charlie fra start (meget tynd) til slut vægt på 30 kg. Tak til Louise for den dejlige historie. Venstre er EFTER, og højre er FØR 🤍
Herman døjede virkelig med at holde vægten. Trods vi fodrede med noget godt foder. Han havde mange dage hvor maden faktisk ikke sagde ham noget. Det havde ingen interesse. Men så prøvede vi at skifte halv halv med barf. Og se ham lige. Han blomstre jo!!!!
Han gik fra 36 kilo til 38,5 kilo. Han sætter flotte muskler nu og har en flot pels igen. Vi har virkelig været meget foder igennem, og alverdens tilskud. Det har været så svært at finde ud af hvad vi kunne gøre for at hjælpe ham. 🤍🤍🤍 vi er fans❤ 
Tak til Ann Christina for den skønne historie.    

Er du i tvivl om BARF?
Kom forbi til en snak og spørg endelig løs
    RigtigHundemad BARF – Eksperter i råfodring ►       RigtigHundemad – Naturlige Kødsnacks ►     NOW FRESH – tørfoder – også til Rigtige katte ►     BELLA’S FAVORIT BARF ►     Naturea Vådfoder – også til Rigtige katte ►     Naturea Naturals – også til Rigtige katte ►     Naturea GrainFree – os til Rigtige katte ►     Naturea Snacks – også til Rigtige katte ►

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *