Trænger din hund til hjælp uden du ved det?

En ting er hvad du putter i munden på din hund – men en anden ting er hvordan det ser ud, det der kommer ud

Som hunde eller katteejer gør man sig ofte tanker om hvordan ens kæledyr egentlig har det, for det er jo desværre ikke muligt at spørge hunden eller katten om det. Som kæledyrsejer kan man blive ret bekymret over små symptomer, som man ikke kan finde forklaring på. Dette indlæg handler om at ændre du din hunds kost, f.eks. menneskemad til tørfoder eller fra tørfoder til RawFood, vil din hund ofte få det bedre

Her kommer nogle af de symptomer som du skal lægge mærke til

Har gentagende diarré

Diarré kan være udtryk for flere problemstillinger, her nævner jeg to. Den ene er parasitter, især hvis hunden har mulighed for at spise hvad den kan finde i skoven eller parken. Den grund kan kræve at du går en tur til dyrlægen, for måske er din hund dehydreret eller skal have antibiotika. Den anden grund kan være at din hunds mave ikke har det godt med det hundemad du giver den. Du kan i så fald overveje at skifte til RawFood. Råfodring eller RawFood betyder at din hund får rå mad, grønsager, frugt, vitamin/mineralpulver og gode olier. Alt som tilgodeser en sund tarmfunktion i en rovdyrmave.

Kører meget på rumpen

Hvis din hund kører meget på rumpen, betyder det, som du måske ved, at anus klør eller er irriteret. Typisk klør det, hvis analkirtlerne er fyldte. Analkirtler bliver automatisk tømt, hvis hundens afføring er hård nok, det vil sige at din hund har spist brusk og kød – altså RawFood. Ofte ser man at hunde der lever at tørfoder eller menneskemad, får problemer med analkirtlerne fordi de ikke bliver tømt naturligt. De kan også blive betændte og så er det en tur til dyrlægen for at få hjælp

Kaster ofte op

Hvis du oplever at din hund kaster op ret ofte, bør du helt sikkert tage et ekstra kig på hvad du giver den at spise eller hvad den måske selv finder i naturen. Jeg ved at en af mine hunde ikke kan gå løs når det er sommer, for alle de lækre (læs ulækre) dufte går lige i næsen på hende. Hun æder alt hvad hun finder. Netop denne iver for at spise alt muligt udenfor, var en af de grunde jeg havde for at skifte til råfodring. Og det har heldigvis hjulpet – nu kan jeg bedre styre hende og hendes appetit :-))

Kærlige hilsner

Tine

Indehaver af NaturalDogFood.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *